CEDERHOUTEN ZALM

Til je BBQ-Skills naar een Hoger Niveau

Welkom, BBQ-liefhebber! Je hebt zojuist een uniek cadeaupakket ontvangen, samengesteld door de experts van Ambachtelijke Visrokerij Dinkelstroom. Met dit pakket voeg je een unieke, hemelse smaak aan je gerechten toe. Met het rookplankje en de fantastische, onze hand gecreëerde, zalmkruiden blend maken we vandaag malse zalm die je nooit zult vergeten.

Het cederhout geeft een zoet-spicy rooksmaak, de kruiden zorgen voor een natuurlijke smaakexplosie, en de Framboos-ui of Braam-gember chutney zorgt voor een verrassende, fruitige twist.

Klaar om te roken? Let’s go!

Malse zalm

Wat heb je nodig

Verse zalm, zonder vel
Dinkelstroom’s zalmkruiden
Grof zeezout
Citroen
Rookplankje
Verse dille

1. Bereid je BBQ voor

De echte BBQ-master hoeven we natuurlijk niet te vertellen hoe de grill of bbq klaargemaakt wordt. Gebruik gewoon je lievelingskooltjes of briketten en zorg dat het grillrooster goed op temperatuur is.

2. Rooster het Plankje

Leg het rookplankje met het logo naar beneden op het hete rooster.
Laat het even roosteren (circa 1 minuut) zodat de aroma’s van het Western Red Cedar vrijkomen. Je ruikt nu al die heerlijke, unieke geur!

Houd bij grote hitte altijd een plantenspuit bij de hand om vlammen te doven, mocht het rookplankje vlam vatten. Meestal helpt het deksel sluiten ook direct.
Let op: de plankjes zijn alleen geschikt voor de BBQ/grill en niet voor direct contact met open vuur.

3. Marineer de Zalm

Wrijf de zalmmoot(en) rijkelijk in met de Dinkelstroom Zalmkruiden. Omdat deze kruiden 100% puur en zoutvrij zijn, bepaal je zelf de zouttoevoeging; strooi naar wens wat grof zeezout over de zalm. Laat de zalm indien mogelijk nog even marineren voor de beste smaak. Heb je weinig tijd, kun je uiteraard ook vlak voor de bereiding de kruiden over de moot heen gooien.

4. Toevoegen van Citroen

Snijd de citroen in schijfjes en leg een schijfje op elke gemarineerde zalmmoot. Dit geeft een heerlijk verfrissende twist tijdens het roken. Deze toevoeging is ook een lust voor het oog. Echter gebruiken we deze smaakoptie niet op de live evenementen waar je ons hebt zien staan vlammen.

5. Plank op de Grill

Draai het plankje vervolgens om, leg de gemarineerde zalmmoot op de zojuist geroosterde logozijde en plaats het geheel voorzichtig terug op het grillrooster.

6. Roken maar!

Laat de zalm nu rustig garen en roken op de plank. Dit duurt, afhankelijk van de hitte van je BBQ, ongeveer 20 minuten. Blijf de vis goed in de gaten houden: de zalm is perfect wanneer deze mooi gaar is, de rooksmaak goed is ingetrokken en het vlees nét iets glazig blijft, wat zorgt voor een heerlijk sappig en niet-droog resultaat.

7. Serveren

Haal het plankje van de grill. Serveer de zalm (eventueel direct op het rookplankje!)
Je kunt het rookplankje meerdere malen gebruiken. Even schoonmaken met heetwater en een harde borstel en klaar voor een volgende ronde.

8. De Finishing Touch

Decoreer de zalm met wat verse dille voor een frisse, groene touch.

9. De Verrassende Bijlage

Serveer de warme zalm met de Framboos-ui of Braam-gember chutney. De combinatie van de rokerige, kruidige zalm en de zoetzure, fruitige chutney is absoluut uniek en tilt dit gerecht naar een culinair niveau.

10. Eet Smakelijk!

Geniet van jouw succes! Je hebt zojuist de unieke, hemelse smaak van Dinkelstrooms zalm ontdekt.

Product-Tips

Dinkelstrooms kruiden: De kruidenmix bevat Dille, Dragon, Kervel, Knoflook, Oregano
Peterselie, Roze Peper, Rozemarijn, Tijm, Uienpoeder

Cederhouten Plank: Het Western Red Cedar plankje is ook perfect om andere ingrediënten te roken, zoals camembert, brie, of zelfs een zoet dessert zoals warm gerookte perzik of peer.

Total Views: 73